pasta511
pasta511 @pasta511

Ένα πολύ ελαφρύ και γρήγορο πιάτο ειδικά για τη βραδινή λιγούρα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν πιεί όλο το νερό και το μακαρονάκι μας είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ΒΡΑΣΤΟ νερό.Σερβίρουμε καυτό για να λιώσει το τυράκι μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
  2. 3 κουταλιές της σούπας ντοματα ψιλοκομμένη
  3. 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  4. 2 δαφνόφυλλα
  5. αλάτι
  6. ρίγανη
  7. πιπέρι μαύρο
  8. πιπέρι καυτερό ή τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους βάζουμε 1 1/2 λίτρο νερό μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα μακαρόνια.

  2. 2

    Μόλις βράσει προσθέτουμε το μακαρονάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ωστέ να σιγοβράζει και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

  3. 3

    Ανακατεύουμε τακτικά, ιδίως στην αρχή, για να μην κολλήσει το μακαρονάκι στον πάτο.

  4. 4

    Μόλις φουσκώσει το μακαρονάκι και πιεί όλο το νερό είναι έτοιμο.

  5. 5

    Σερβίρουμε ζεστό με τυράκι τριμμένο της αρεσκείας μας.

Από

pasta511
pasta511 @pasta511
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε