golfo
golfo @cook_8452627
,ΕΛΛΑΔΑ

Eιναι ενα εύκολο σπιτικό κωκ που γίνεται σε ταψί με αγνά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία σε οποιον την κάνει, σίγουρα ειναι ενα γλύκο που δεν εχει καμία σχέση με αυτό του εμπορίου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
ενα ταψάκι μέτριο
  1. 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  2. 2 κουταλάκια γλυκού μπεικέν
  3. 2 βανίλιες
  4. 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  5. 8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
  6. 4 κουταλιές κοφτές σούπας κόρν φλάουρ
  7. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  8. 6 κροκάδια αυγών
  9. 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  10. 1 βανίλια
  11. 3 κουταλιές βούτυρο
  12. Επικάλυψη
  13. 2 κουταλιές βούτυρο
  14. γάλα (για να λιώσει η κουβερτούρα)
  15. Σιροπι
  16. ζάχαρη
  17. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε για το παντεσπάνι τη ζάχαρη με τούς κρόκους, τα απράδια μαρέγκα.

  2. 2

    Βάζωμε το μπέικιν στο αλεύρι και τη βανίλια.

  3. 3

    Αναμιγνύουμε ολα τα υλικά μαζί χτυπώντας ελαφρά να μην μας κάτσει το μίγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μισό μίγμα στο στρωμένο μέτριο ταψάκι μας και το ιδιο κάνουμε και με το υπόλοιπο μίγμα.

  5. 5

    Για την κρέμα βάζω το μισό γάλα να βράσει και με το αλλο μισό ανακατεύουμε ολα τα υλικά της κρέμας, εκτός απο το βούτυρο.

  6. 6

    Οταν βράσει καλά το γάλα ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας μέσα και ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας και το βούτυρο.

  7. 7

    Επικάλυψη κάνουμε λιώνοντας σε μπαίν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να γίνει ενα μείγμα οχι πολύ πηχτό, γιατί οταν μπεί στο ψυγείο θα σκλυρήνει.

  8. 8

    Σιροπάκι κάνουμε ενα απλό βράζοντας λίγο το νερό με τη ζάχαρη και με αυτό βρέχουμε ελαφρά τις δύο στρώσεις παντεσπάνι.

  9. 9

    Ξεκολλώντας το πρώτο παντεσπάνι απο τη λαδόκολα, το βάζομε στο ταψάκι μας, το σιροπιάζουμε ελαφρά μετά ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, μετά πάλι παντεσπάνι σιροπιασμενο και τέλος την επικάλυψη κουβερτούρας.

  10. 10

    Διατηρείτε στο ψυγείο καλυμένο.

Αντιδράσεις

Από

golfo
golfo @cook_8452627
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι παντρεμενη και εχω μια κορη.Παρθενος στο ζοωδιο,ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ,μαγειρευω πολυ καλα απο οτι μου εχουν πει,αλλα φτιαχνω και ωραια γλυκακια.Μου αρεσει η μουσικη, χωρις αυτη δεν ζω!Αγαπω και βλεπω παντα καλοπροαιρετα τους ανθρωπους γυρω μου.Οι Συνταγες της Παρεας ειναι για μενα πολυ ενδιαφερουσες.
Δες περισσότερα