κύρια φωτογραφία συνταγής Κοκ τούρτα (του Δούκα)

Κοκ τούρτα (του Δούκα)

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
gio2766
gio2766 @cook_8465915

Κόκ σε μέγεθος τούρτας. Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκτός από τα παραπάνω υλικά θα χρειαστείτε οπωσδήποτε και καλή διάθεση.Τότε να είστε σίγουροι ότι θα γίνει νοστιμότατο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  2. 110 γρ αλεύρι φαρινα
  3. 125 γρ ζάχαρη
  4. 1 βανίλια
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  6. 110 γρ. νερό
  7. 110 γρ. ζάχαρη
  8. 1 κγ. μέλι
  9. 1 κσ. κονιάκ
  10. ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
  11. 360 γραμμ. φρέσκο γάλα
  12. 80 γραμμ. ζάχαρη
  13. 30 γραμμ. κορν φλάουρ
  14. 1 βανίλια
  15. 1 κ.γλυκού βούτυρο αγελάδος
  16. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  17. 4 μερίδες εβαπορέ ή λίγο κρέμα γάλακτος
  18. 60 γρ. ζάχαρη
  19. 1 κ.γλ βούτυρο αγελάδος
  20. λίγο φιλέ αμύγδαλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗΧτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά (10 λεπτά το λιγότερο) έως ότου αφρατέψουν (θα ασπρίσει το μείγμα). Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά κοσκινισμένο το αλεύρι και τη βανίλια αναδεύοντας καλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω για να ενωθούν. Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. που το έχουμε τοποθετήσει σε μία λαμαρίνα με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά (στα 25 λεπτά σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα άλλα 5 λεπτά). Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε στη μέση.

  2. 2

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΒράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Όταν πέσει η θερμοκρασία του προσθέτουμε το μέλι και όταν κρυώσει το κονιάκ.

  3. 3

    ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑΒάζουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα ή γαλατιέρα να βράσει με τη μισή ζάχαρη (αφού όμως κρατήσουμε λίγο για να διαλύσουμε το corn flouer). Την άλλη μισή ζάχαρη το λίγο γάλα τα αυγά και το corn floure τα χτυπάμε με ένα σύρμα.

  4. 4

    Μόλις ζεσταθεί το γάλα πολύ καλά βάζουμε κουτάλα-κουτάλα το μισό γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συγχρόνως κι ανεβάζοντας τους έτσι τη θερμοκρασία σιγά σιγά. Τα βάζουμε στη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Δένουμε τη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δέσει τη κατεβάζουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο μόλις κρυώσει λίγο. Περιμένουμε να κρυώσει.

  5. 5

    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟΌλα μαζί στα μικροκύματα να ζεσταθούν καλά και να λιώσει η σοκολάτα. Καλό ανακάτεμα να διαλυθεί η ζάχαρη (μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με άχνη αλλά θα χρειαστούμε μεγαλύτερη ποσότητα). Περιμένουμε να κρυώσει και να σφίξει.

  6. 6

    ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε ένα δίσκο από το παντεσπάνι (το κάτω όπως το κόψαμε στη μέση). Το ραντίζουμε με ένα πινέλο σιλικόνης με το μισό σιρόπι. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα επάνω του. Γυρνάμε ανάποδα τον δεύτερο δίσκο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι ώστε το κοίλο να μείνει στεγνό. Μόλις το σιροπιάσουμε το γυρνάμε ανάποδα και το βάζουμε επάνω από τη κρέμα πιέζοντας ελαφρά. Μη σας φαίνεται λίγο το σιρόπι άλλωστε στο ψυγείο που θα το βάλουμε μετά θα μαλακώσει και από τη ψύξη. Περιχύνουμε με το γλάσο Στολίζουμε με φιλέ αμύγδαλο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

gio2766
gio2766 @cook_8465915
στις