Κόκκινη Φλωρινιώτισσα με ξύδι και δάφνες
Γρήγορος και εύκολος ουζομπυρομεζές!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσαρμόζουμε το ξύδι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Υλικά
-
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτήρι κρασιού ξύδι λευκό
-
2 δαφνόφυλλα
-
1-2 ποτήρια ζεστό νερό
-
αρκετό πιπέρι
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες πάχους 2-3 εκατοστών.
-
2
Τις σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
-
3
Τις σβήνουμε με το ξύδι.
-
4
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
-
5
Αφήνουμε να μαλακώσουν αρκετά και να πιουν το ζουμάκι τους ανακατεύοντας τακτικά.
-
6
Τις τοποθετούμε σε δοχείο και ρίχνουμε λίγο ακόμη ξύδι.
-
7
Μόλις κρυώσουν τις βάζουμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια