κύρια φωτογραφία συνταγής Κόκκινη σάλτσα για όλα
Porcelain
Porcelain @cook_8451538

Μια σαλτσα που φτιαχνω και την καταψυχω σε μεριδες για γρηγορο φαγητο χωρις να αλοιωνεται η γευση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βαζω νερο γιατι το καταψηχω οποτε ειναι πιο συμπυκνωμενο. Προτειμω το καλοκαιρι να αγοραζω περιπου 50 κιλα ντοματες και 1 κιλο απο τα υπολοιπα απο τη τοπικη λαικη. Οι ντοματες ειναι πιο γλυκες, πιο φτηνες (φετος τις βρηκα με 20 λεπτα το κιλο πεντανοστιμες ντοματες) μολις κρυωσει τα καταψυχω σε μεριδες και εχω ολο το χειμωνα συμπυκνωμενη υπεροχη σαλτσα. Εχω δωσει τη συνταγη παντου και μονιμος μου ζητανε να βοηθησω να φτιαξουν οι νοικοκυρες της γειτονιας τις 'παρτιδες' τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. ντοματες (αναλογα ποσο θελετε να φτιαξετε)
  2. κρεμμυδια
  3. σκορδο
  4. κολοκυθακια
  5. καροτα
  6. μαυρη ζαχαρη
  7. αλατι
  8. πιπερι
  9. ελαιολαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλενουμε τις ντοματες και κοβουμε τη πανω μερια τους.

  2. 2

    Τσιγαριζουμε ελαφρα το σκορδο και το κρεμμυδι.

  3. 3

    Τοποθετουμε ολοκληρες τις ντοματες και πολτοποιουμε με μιξερ χειρος.

  4. 4

    Αφηνουμε να παρει μια βραση.

  5. 5

    Περναμε απο τριφτη τη μελιτζανα, το καροτο, το κολοκυθακι.

  6. 6

    Το αφηνουμε να παρει μια βραση.

  7. 7

    Προσθετουμε στο τελος τη μαυρη ζαχαρη, το αλατι και το πιπερι.

  8. 8

    Το αφηνουμε 15 λεπτα ακομα να βρασει και ειναι ετοιμο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Από

Porcelain
Porcelain @cook_8451538
στις
Καλη μας ορεξη και καλη μας χωνεψη!
Δες περισσότερα