Κόκκινη σάλτσα για όλα
Μια σαλτσα που φτιαχνω και την καταψυχω σε μεριδες για γρηγορο φαγητο χωρις να αλοιωνεται η γευση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βαζω νερο γιατι το καταψηχω οποτε ειναι πιο συμπυκνωμενο. Προτειμω το καλοκαιρι να αγοραζω περιπου 50 κιλα ντοματες και 1 κιλο απο τα υπολοιπα απο τη τοπικη λαικη. Οι ντοματες ειναι πιο γλυκες, πιο φτηνες (φετος τις βρηκα με 20 λεπτα το κιλο πεντανοστιμες ντοματες) μολις κρυωσει τα καταψυχω σε μεριδες και εχω ολο το χειμωνα συμπυκνωμενη υπεροχη σαλτσα. Εχω δωσει τη συνταγη παντου και μονιμος μου ζητανε να βοηθησω να φτιαξουν οι νοικοκυρες της γειτονιας τις 'παρτιδες' τους.
Υλικά
-
ντοματες (αναλογα ποσο θελετε να φτιαξετε)
-
κρεμμυδια
-
σκορδο
-
κολοκυθακια
-
καροτα
-
μαυρη ζαχαρη
-
αλατι
-
πιπερι
-
ελαιολαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλενουμε τις ντοματες και κοβουμε τη πανω μερια τους.
-
2
Τσιγαριζουμε ελαφρα το σκορδο και το κρεμμυδι.
-
3
Τοποθετουμε ολοκληρες τις ντοματες και πολτοποιουμε με μιξερ χειρος.
-
4
Αφηνουμε να παρει μια βραση.
-
5
Περναμε απο τριφτη τη μελιτζανα, το καροτο, το κολοκυθακι.
-
6
Το αφηνουμε να παρει μια βραση.
-
7
Προσθετουμε στο τελος τη μαυρη ζαχαρη, το αλατι και το πιπερι.
-
8
Το αφηνουμε 15 λεπτα ακομα να βρασει και ειναι ετοιμο!
Σχόλια (8)