Κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά
Είναι μια πολύ νόστιμη σάλτσα, πολύ γευστική, δροσερή, εύκολη και γρήγορη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για ζάχαρη έχω βάλει κέτσαπ για να ισοσταθμίσει την οξύτητα της ντομάτας.Επίσης, όταν βράζετε τα μακαρόνια, κρατείστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αυτό το νερό, μπορείτε να το προσθέσετε στη σάλτσα. Επειδή το νερό των ζυμαρικών έχει άμυλο, βοηθάει τη σάλτσα να δέσει πιο καλά.Τέλος, τη σάλτσα αυτή μπορείτε να την βάλετε πάνω σε ψωμί ή παξιμάδι (σαν μπρουσκέττα), θα είναι πάρα πολύ νόστιμο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρολίτσα βάζετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
-
2
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το λάδι. Σωτάρετε για λίγο και προσθέτετε το κουκουνάρι και την πάπρικα. Ανακατέψτε για 1'-2' και ρίξτε την κονσέρβα με το χυμό και τα κομματάκια ντομάτας.
-
3
Προσθέστε λίγο νερό να αραιώσει ελαφρώς η σάλτσα και την αφήνετε για 5' να βράσει.
-
4
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα, ανακατέψτε καλά και προσθέστε ακόμη τον πελτέ και την κέτσαπ. Αφήστε να βράσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15' περίπου, ελέγχοντας κατά διαστήματα αν θέλει λίγο παραπάνω νερό, αλάτι ή κέτσαπ αν είναι όξινη η σάλτσα.
-
5
Τέλος, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για άλλα 10' να βράσει η σάλτσα σε λίγο πιο δυνατή φωτιά να χυλώσει ελαφρώς.
-
6
Η σάλτσα είναι έτοιμη, μπορείτε να σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια σας.
Σχόλια (4)