Κόκκινη χυλωμένη φασολάδα μέλι

Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Η κόκκινη φασολάδα για πολλούς από εμάς αποτελεί βασικό φαγητό που δεν απουσιάζει από το μενού της εβδομάδας...  Εάν παραπονιέστε ότι τα φασόλια σας δεν είναι καλοψημένα και "κριτσινίζουν" στο στόμα, αυτή η συνταγή θα σας βρει τη λύση...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4-5 άτομα
  1. 500 γρ. φασόλια άσπρα μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  2. 250-300 γρ. ντοματοχυμό ή 4 τριμμένες φρέσκες ντομάτες για σάλτσα
  3. 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  4. 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  5. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο σε λωρίδες
  6. 1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  7. 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε λωρίδες (προαιρετικά)
  8. 1 ποτήρι ψιλοκομμένο φρέσκο σέλινο
  9. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  10. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε τα φασόλια με 1 κ.γ. αλάτι για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται από το βράσιμο.

  2. 2

    Μετά από 15 λεπτά στραγγίζετε τα φασόλια, ξεπλένετε με καθαρό νερό και τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα με ζεστό νερό το οποίο να καλύπτει τα όσπρια.

  3. 3

    Ρίχνετε μέσα το ζωμό λαχανικών, το ντοματοχυμό, το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι.

  4. 4

    Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα φασόλια να σιγοψηθούν για 1 ώρα. Ανακατεύετε και κατά τη διάρκεια ελέγχετε αν χρειάζονται περισσότερο νερό.

  5. 5

    Αφού ψηθούν και μαλακώσουν καλά τα φασόλια ρίχνετε την πατάτα και αφήνετε ακόμη 15 λεπτά να βράσει μαζί με τα φασόλια.

  6. 6

    Δοκιμάζετε τη σάλτσα αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.

  7. 7

    Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή ακόμη και κόκκινο πιπέρι για τους λάτρεις του "πικάντικου".

Αντιδράσεις

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus