κύρια φωτογραφία συνταγής Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
Donald_Duck
Donald_Duck @Donald_Duck
ΕΛΛΑΣ

Σχετικά εύκολο και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για όλη την οικογένεια αφού αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Με γεύση που την ρυθμίζετε πόσο πικάντικη θέλετε να είναι. Για Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα θέλετε με πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε στο ζύμωμα να βάλετε και λίγο κύμινο. Επίσης όμορφη γεύση και άρωμα θα έχει αν, την ώρα που τα βράζετε με την σάλτσα, προσθέσετε λίγο εστραγκόν ή δεντρολίβανο. Καλή σας όρεξη. Γιώργος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6 έως 8 άτομα
  1. Κεφτεδάκια
  2. 400 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 200 γραμ. κιμά χοιρινό
  4. 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο) η ένα κυβάκι
  5. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  7. Λάδι για τηγάνισμα
  8. Σάλτσα
  9. 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  10. 1 1/2 κονσέρβα κονκασέ (600 γραμ)
  11. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  12. Αλάτι, πιπέρι
  13. Πουρές
  14. 1 κιλό πατάτες
  15. 40 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  16. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  17. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.

  2. 2

    Βάλτε τις να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο που να τις σκεπάζει. Βράστε τις μέχρι να λιώσουν και να σωθεί το νερό.

  3. 3

    Κλείστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο καυτό μάτι.

  4. 4

    Πολτοποιήστε τελείως τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε αμέσως, ανακατεύοντας καλά, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και όσο γάλα χρειάζεται για να δέσει ο πουρές. (Αν τον θέλετε αραιό, ρίξτε περισσότερο γάλα. Αν τον θέλετε σφιχτό, λιγότερο).

  5. 5

    Ο πουρές είναι έτοιμος.

  6. 6

    Ανακατεύετε τους δυο κιμάδες σε ένα μπολ.

  7. 7

    Βάζετε το αυγό, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο.

  8. 8

    Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθεται μέτρια κεφτεδάκια.

  9. 9

    Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάζετε τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας να πάρουν χρώμα απ' όλες τις μεριές, κουνώντας συνέχεια το τηγάνι.

  10. 10

    Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα να στραγγίσουν.

  11. 11

    Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, για λίγο.

  12. 12

    Προσθέτετε το κονκασε, το μαϊντανό, και αλατοπιπερώνετε.

  13. 13

    Την αφήνετε να σιγοβράζει για 5 το πολύ 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μείνει με το λάδι της.

  14. 14

    Ρίχνετε μέσα στην σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, για περίπου μια ώρα μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να γίνουν τέλεια τα κεφτεδάκια.

  15. 15

    Το νου σας!!να το ανακατεύετε συχνά για να μην σας κολλήσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (3)

Σχόλια (5)

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
πεντανοστιμο! ετστι το κανω και εγω! απλα μεσα στον κιμα δεν βάζουμε και ψίχα η φρυγανια? χωρις ψωμι τα εκανε μια γνωστή μου που έκανε δίαιτα. εγώ την μουσκευώ την ψύχα του ψωμιού στο κρασί πρώτα και βάζω και το κρασακι μεσα (παντα κόκκινο)

Από

Donald_Duck
Donald_Duck @Donald_Duck
στις
ΕΛΛΑΣ