Kοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια
Νόστιμο φαγάκι και εύκολο στην εκτέλεση με την βοήθεια χύτρας ταχύτητας (Fischler είναι η δικιά μου)!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ρυζάκι όπως έκανα εγώ ή με πουρέ πατάτας.Σχετικά με το νερό που βάζω, δεν έχω γράψει ακριβή ποσότητα γιατί το βάζω με τι "μάτι". Επίσης νομίζω, ότι όσες/όσοι από εσάς χρησιμοποιούν χύτρες ταχύτητας ξέρουν από την προσωπική τους πείρα πόσο νερό απαιτείται!
Υλικά
-
1 κοτόπουλο σε μερίδες χωρίς την πέτσα του
-
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
-
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-
2 πράσινες πιπεριές (τύπου κέρατο) κομμένες σε χοντρές ροδέλες
-
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
-
λίγο κρασί για το σβήσιμο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να πάρει μια βράση και πετάμε το νερό (την διαδικασία αυτή την κάνω σε άλλη κατσαρόλα για να έχω την χύτρα καθαρή).
-
2
Πλένουμε ξανά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο.
-
3
Βάζουμε το λάδι στην χύτρα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια (χωρίς το νερό της κονσέρβας).
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε, ώστε να πάει το λάδι παντού.
-
5
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ξανά ανακατεύουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί.
-
6
Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε ελαφρώς να μελώσει το ζουμί.
-
7
Προσθέτουμε τώρα τόσο νερό στην χύτρα, ώστε να σκεπαστούν σχεδόν τα κομμάτια κοτόπουλου (όχι εντελώς, γιατί μετά θα είναι πολύ νερουλό).
-
8
Κλείνουμε την χύτρα και αφού αρχίσει να βγαίνει ατμός (η βαλβίδα ασφαλείας να έχει βγει εντελώς), αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 15 λεπτά.
-
9
Αν τελικά το φαγητό μας είναι νερουλό βράζουμε για λίγο ακόμη χωρίς το καπάκι της χύτρας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια