Διόρθωση συνταγής

Υλικά

173 Minutes
5 πιάτα
  1. 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  2. 6-8 μέτριες πατάτες
  3. 1 πράσινη πιπερία
  4. 1 κόκκινη πιπεριά
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 φύλλα δάφνης
  7. 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
  8. 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  9. 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
  10. 2-3 ντομάτες
  11. 1 κουταλιά πελτε ντομάτα
  12. αλάτι, πιπερι, λίγο μπουκοβο
  13. 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  14. μίγμα για πατάτες φούρνου (κυκλοφορεί στα S/M)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και χοντροκομμένο το κρεμμύδι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45' περίπου.

  2. 2

    Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοποιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα για τις πατάτες. Τις ρίχνουμε σ' ένα πηλινο ταψί ή γάστρα κοβουμε και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε & αυτές με τις πατάτες. Βάζουμε & τα φύλλα δάφνης

  3. 3

    Εφόσον βράσει το κρέας το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το ζούμι του.

  4. 4

    Χτυπάμε στο multi τις ντόματες το πελτέ το σκόρδο τη κανέλα λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τη σάλτα στο ταψί, ρίχνουμε και λίγο βιτάμ, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180΄βαθμούς

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
πργματι νοστιμο,και αν ειχα γαστρα θα εβαζα 5 πιρονια, μου θυμισε καλο φαγητο σε παραδοσιακη ταβερνα!

Από

ΚΛΕΡΥ
ΚΛΕΡΥ @cook_8451305
στις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΕΛΛΑΔΑ