Κοκκινιστό χταπόδι στο φούρνο
Κοκκινιστό χταποδάκι για να φθάσει να χορτάσει όλη η οικογένεια
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το χταπόδι.
-
2
Δεν χρειάζεται να κάψει το λάδι για να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την δάφνη και το κρασί.
-
3
Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και προσθέτουμε την ντομάτα. Βράζουμε για 20’ στην χύτρα.
-
4
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί το χταπόδι βγάζει αρκετά υγρά
-
5
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην γάστρα χοντροκομμένες πατάτες και το χταπόδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το φαγητό.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50'.
-
7
Σκεπάζουμε κατά την περισσότερη διάρκεια του ψησίματος να μην ξεραθεί το χταπόδι.
Σχόλια (7)