tatana
tatana @tatana_Giota
Αθήνα

Κοκκινιστό χταποδάκι για να φθάσει να χορτάσει όλη η οικογένεια

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
  2. 3 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  4. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  5. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  6. 2 φύλλα δάφνης
  7. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  8. πατάτες χοντροκομμένες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το χταπόδι.

  2. 2

    Δεν χρειάζεται να κάψει το λάδι για να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την δάφνη και το κρασί.

  3. 3

    Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και προσθέτουμε την ντομάτα. Βράζουμε για 20’ στην χύτρα.

  4. 4

    Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί το χταπόδι βγάζει αρκετά υγρά

  5. 5

    Στην συνέχεια ρίχνουμε στην γάστρα χοντροκομμένες πατάτες και το χταπόδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το φαγητό.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50'.

  7. 7

    Σκεπάζουμε κατά την περισσότερη διάρκεια του ψησίματος να μην ξεραθεί το χταπόδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

tatana
tatana @tatana_Giota
Από την στιγμή που έφαγα αυτό το φαγητό στην πεθερά μου, το λάτρεψα γιατί είχα βαρεθεί το κλασικό \"χταποδάκι με μακαρονάκι\". Είναι πεντανόστιμο !!!\n

Από

tatana
tatana @tatana_Giota
στις
Αθήνα
Μου αρέσει να μοιράζομαι συνταγές και ιδέες και τώρα τελευταία το κάνω και διαδικτυακά μέσω της σελίδας μου. (fb και insta) Μαγειρεύοντας με την Τατάνα http://cookingwithtatana.com/ και για όσους απορούν......Τατάνα ειναι το χαϊδευτικό της κόρης μου και εγώ είμαι η Γιώτα Σας ακολουθώ από της Συνταγές της παρέας και ελπίζω να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμη. Αγαπημένες συνταγές είναι οι γρήγορες συνταγές , χωρίς πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές....
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε