Κοκκινόψαρο φούρνου λαδορίγανη
Πολύ νόστιμο ψάρι, ελαφρύ και υγιεινό! Εύκολο και πιστεύω ότι ακόμη και αυτοί που δεν αγαπούν τα ψάρια, θα το φάνε με ευχαρίστηση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι ανέκδοτη, αλλά σύντομα θα εκδοθεί μαζί με αρκετές άλλες, από τις εκδόσεις προπομπός. Καλή όρεξη σε όλους!!!
Υλικά
-
8 φέτες από κατεψυγμένο κοκκινόψαρο
-
Ξίδι
-
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
-
1,5 νεροπότηρο άσπρο κρασί ξηρό (όχι ρετσίνα)
-
χυμός ενός πορτοκαλιού
-
8 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνουμε το ψάρι, αφαιρούμε (με τα χέρια μας) τα λέπια και πλένουμε καλά τις φέτες.
-
2
Ραντίζουμε κάθε φέτα με ξίδι και την τοποθετούμε σε ταψί (πρέπει οι φέτες να είναι στο ταψί σε μία στρώση).
-
3
Προσθέτουμε όλα τα υγρά και το σκόρδο.
-
4
Αλατίζουμε μία - μία φέτα ψαριού και προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία θέση, για 45 λεπτά. 30 λεπτά αφού τοποθετήσουμε το ψάρι στο φούρνο, γυρίζουμε τις φέτες προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα.
-
6
Σερβίρουμε με κρεμμύδι κομμένο ροδέλες και ραντισμένο με ξίδι, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με ντοματούλες μικρές κομμένες σε δύο κομμάτια και ραντισμένες με ξίδι balsamic.
Σχόλια (33)