κύρια φωτογραφία συνταγής Κοκκινόψαρο φούρνου λαδορίγανη
πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Πολύ νόστιμο ψάρι, ελαφρύ και υγιεινό! Εύκολο και πιστεύω ότι ακόμη και αυτοί που δεν αγαπούν τα ψάρια, θα το φάνε με ευχαρίστηση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι ανέκδοτη, αλλά σύντομα θα εκδοθεί μαζί με αρκετές άλλες, από τις εκδόσεις προπομπός. Καλή όρεξη σε όλους!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
8 άτομα
  1. 8 φέτες από κατεψυγμένο κοκκινόψαρο
  2. Ξίδι
  3. 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  4. 1,5 νεροπότηρο άσπρο κρασί ξηρό (όχι ρετσίνα)
  5. χυμός ενός πορτοκαλιού
  6. 8 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνουμε το ψάρι, αφαιρούμε (με τα χέρια μας) τα λέπια και πλένουμε καλά τις φέτες.

  2. 2

    Ραντίζουμε κάθε φέτα με ξίδι και την τοποθετούμε σε ταψί (πρέπει οι φέτες να είναι στο ταψί σε μία στρώση).

  3. 3

    Προσθέτουμε όλα τα υγρά και το σκόρδο.

  4. 4

    Αλατίζουμε μία - μία φέτα ψαριού και προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία θέση, για 45 λεπτά. 30 λεπτά αφού τοποθετήσουμε το ψάρι στο φούρνο, γυρίζουμε τις φέτες προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα.

  6. 6

    Σερβίρουμε με κρεμμύδι κομμένο ροδέλες και ραντισμένο με ξίδι, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με ντοματούλες μικρές κομμένες σε δύο κομμάτια και ραντισμένες με ξίδι balsamic.

Αντιδράσεις

Σχόλια (33)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Συνήθως ,στα κατεψυγμένα ψάρια ,αφήνω για λιγο να φυγει υποτιθετε η αμμωνια .Μετα τα υγρά αυτα τα πετάω .Εδω δεν πρεπει να το κανω?

Από

πατσιλινάκου
στις