fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Κόκκορας αλανιάρης συνοδευόμενος απο χυλοπίτες. Ένα παραδοσιακό φαγάκι για μερακλήδες. Μπορείτε να το απολαύσετε με ένα κρασάκι κατά προτίμηση κοκκινέλι Νεμέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρασί της Νεμέας παράγεται από μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία αμπελιού, το γνωστό «Αγιωργίτικο», που είναι πασίγνωστο σ' όλον τον κόσμο. Πολλές έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι το κόκκινο κρασί σε αντίθεση με άλλα κρασιά και αλκοολούχα ποτά, έχει ευεργετικές δράσεις για την καρδία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

69 Minutes
6 μερίδες
  1. 1 κόκκορας 2-3 κιλά
  2. 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  3. 1 νεροπότηρο κρασί κοκκινέλι Νεμέας
  4. 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή το 1/3 απο ένα κουτί πουμαρό
  5. 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  6. 5 κρεμμύδια μικρά στιφάδου ή 2 μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
  7. αλάτι και πιπέρι
  8. 8 σκελίδες σκόρδο
  9. 1 φύλλο δάφνης
  10. 5 μπαλάκια μπαχάρι
  11. 500 γρ. Χυλοπίτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε τον κόκκορα. Τον τεμαχίζουμε σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα με το κρασί να βράσουν όση ώρα θα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

  2. 2

    Αφού ετοιμάσουμε τα υλικά μας τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα εκτός απο τις χυλοπίτες και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τον κόκκορα.

  3. 3

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν (χύτρα 20-25 λεπτά).

  4. 4

    Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ταψί μαζί με το ζουμί του αν χρειάζεται περισσότερο ζουμάκι προσθέτουμε ζεστό νερό.

  5. 5

    Ρίχνουμε τις χυλοπίτες (κατά προτίμηση χειροποίητες).

  6. 6

    Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 230-240ο C για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και οι χυλοπίτες.

  7. 7

    Αν το φαγάκι σας ειναι κάπως νερουλό αφήστε το μέσα στο φούρνο και θα πιεί το ζουμάκι του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

Angeliki Marinou
Angeliki Marinou @cook_14480932
Απίθανη συνταγή, την κάνω από τότε που την πρωτοανέβασες, σχεδόν, και δε μένει φαγητό ούτε για δείγμα!

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε