κύρια φωτογραφία συνταγής Κόκορας κρασάτος
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Αν είναι και σπιτικός είναι θαύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται συνήθως με πατάτες τηγανιτές αλλά και με τα μακαρόνια είναι τέλειος. Αν τον ψήσετε σε χύτρα θέλει περίπου 50 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυράει η βαλβίδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
  1. 1 κόκορα
  2. λίγο λάδι
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 1 κούπα ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  5. αλάτι πιπέρι
  6. 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες τον πλένουμε και τον αλατίζουμε.

  2. 2

    Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα ίσα ίσα στον πάτο και όταν κάψει (το λαδι) ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα.

  3. 3

    Τον τσιγαρίζουμε καλά ώστε να κάνει λίγη κρούστα ενώ ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Γυρνάμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2-3 με ανώτερη θερμοκρασία το 9 και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.

  5. 5

    Εγώ δεν βάζω νερό γιατί βγάζει από μόνο του αλλά αν χρειαστεί του προσθέτετε σταδιακά από λίγο.

  6. 6

    Μόλις ψηθεί ρίχνετε την ντομάτα και το πιπέρι και βράζετε για 5 -10 λεπτά ακόμα.

Αντιδράσεις

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά