Κολασμένα τρουφάκια
Η συνταγή ειναι της φίλης μου Ιφιγένιας!!!-)))
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι τρούφες μπορούν στη συνέχεια να μπουν πάλι στο ψυγείο και να διατηρηθούν για έως 2 ημέρες, αρκεί να είναι αποθηκευμένες σε αεροστεγές δοχείο.
Υλικά
-
275 g σοκολάτα κουβερτουρα με μεγάλη περιέκτικότητα Κακαο, σε κομμάτια
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
50 g Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
50 g σκόνη κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
-
2
Φέρτε την κρέμα γάλακτος σε βρασμό και μετά ρίχτε τη πάνω από τη σοκολάτα.
-
3
Ανακατεύετε αργά μέχρι να λίωσει η σοκολάτα, προσπαθέιστε να μην δημιουργηθουν φυσαλίδες.
-
4
Αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά.
-
5
Προσθέστε το βούτυρο σε δύο στάδια, ανακατεύοντας απαλά.
-
6
Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και γυαλιστερό χωρις κηλίδες λαδιού στην επιφάνεια.
-
7
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
-
8
Βγάλτε τη ganache από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν θέλετε να κάνετε τις τρούφες, ανάλογα με θερμοκρασία δωματίου (αν πχ είναι καλόκαίρι βγάλτε τη 5-7 λεπτα πριν).
-
9
Βάλτε το κακάο σε ένα μπολ. Σιγουρευτείτε ότι τα χέρια σας είναι κρύα και στεγνά και στη συνέχεια βουτήξτε τα (τα χέρια σας) στο κακάο
-
10
Πάρτε κουταλιές από το μείγμα ganache (χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή κουταλι της σούπας ανάλογα με το πόσο μεγάλες θα θέλατε να είναι οι τρούφες) και καντε το μια μπαλιτσα με τα χερια σας, τα βουτηγμένα σε κακάο.
-
11
Ριξτε κάθε μια τρούφα στο μπολ με το κακάο, γυρίστε τη μεσα σ’αυτο και στη συνέχεια τινάξτε για να φύγει η τυχόν παραπάνω σκόνη.
Σχόλια (45)