Κολασμένη Σφολιάτα
Νόστιμη αλμυρή σφολιάτα, ιδανική τόσο για μπουφέ, όσο και για τραπέζια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε, αν θέλετε, μόλις κλείσετε τη σφολιάτα, να πασπαλίσετε σουσάμι το οποίο θα βρέξετε με λίγο νεράκι για να μην μαυρίσει. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
250 gr. ένταμ τριμμένο
-
250 gr. ρεγκάτο τριμμένο
-
6 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)
-
10 φέτες ζαμπόν (κομμένες σε κυβάκια)
-
1 αυγό
-
1 μικρή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά ή ανάλογο εβαπορέ
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, έτσι ώστε να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
-
2
Ανοίγουμε λίγο με τα χεράκια μας τη σφολιάτα και απλώνουμε το μείγμα.
-
3
Κλείνουμε τη σφολιάτα σε ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (8)