Κολυβόζουμο
Ο κολυβόζουμος ή αλλιώς βαρβάρα είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται συνήθως την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι αναλογίες των υλικών είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να τις προσθέτετε σταδιακά και να δοκιμάζετε μέχρι να πετύχετε την γεύση που επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό σε πιάτα ή μπολάκια.
Υλικά
-
250 γρ. σιτάρι
-
100 γρ. σταφίδες ξανθές
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
5-6 κοφτές κ.σ. καβουρντισμένο αλεύρι
-
3-4 κ.σ. κανέλα
-
1/2-1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από βραδύς πλένουμε το σιτάρι και το μουλιάζουμε.
-
2
Την επομένη το βράζουμε, σε περίπου 1 1/2 - 2 λίτρα νερό.
-
3
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 150 μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Όταν μαλακώσει το σιτάρι προσθέτουμε την ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το αλεύρι, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
-
5
Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Σχόλια (6)