Κολιοί πλακί με ντομάτα και σταφίδες του Καλλίδη
Αυτό το φαγητό δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Είναι τόσο νόστιμο!! Η σταφίδα και το ξύσμα πορτοκάλι δίνουν τόση γλύκα στο φαγητό όσο χρειάζεται! Μην τα φοβηθείτε και τα παραλείψετε, γιατί αυτό τα 2 υλικά είναι που κάνουν την διαφορά! Το ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού και οι λίγες σταφίδες σε συνδυασμό με την φρέσκια ντομάτα μας δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα! Κάντε το και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες μαζί με το λάδι, το δαφνόφυλλο και λίγο αλάτι, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
-
2
Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τα ψάρια.
-
3
Τρίβουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού πάνω από τους κολιούς. Πασπαλίζουμε το φαγητό με τις σταφίδες, το μπούκοβο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
4
Τελευταία βάζουμε από πάνω το σκόρδο και την πιπεριά σε φετάκια και τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
-
5
Αλατίζουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Σχόλια (3)