Κολοκύθα πορτοκαλί γλυκό κουταλιού
Το τελειο λαμπερο, χρυσαφι χρωμα του, δεν χορταινεις να το βλεπεις.
Υλικά
-
Πορτοκαλί κολοκυθα
-
2-3 κ.σ. ασβεστης
-
ζαχαρη
-
βανιλια
-
ξυνο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κατ’αρχην καθαριζεις την κολοκυθα από τα σπορια πολύ καλα.
-
2
Να μην μεινει καθολου ψιχα που είναι κοντα στα σπορια.
-
3
Μετα καθαριζεις την κολοκυθα από την φλουδα,και την κοβεις σε κομματια μπακλαβωτα.(ρομβους).
-
4
Σε μια λεκανη βαζεις νερο, οσο να σκεπαζονται καλα τα κολοκυθια, βαζεις και διαλυεις 2-3 κουταλιες ασβεστη και το αφηνεις να μεινει μεσα για 2-3 ωρες.
-
5
Ξεπλενεις τα κολοκυθια σε πολλα νερα, πολύ καλα.
-
6
Τα βαζεις στην φωτια να βρασουν με αρκετο νερο.
-
7
Όταν παρει να βραζει το νερο, εγω, πεταω το πρωτο νερο για να ειμαι σιγουρη ότι δεν θα μεινει ιχνος από τον ασβεστη.
-
8
Ξανα βαζεις καθαρο νερο παλι και αφηνεις να βρασουν τα κολοκυθια μεχρι ΣΧΕΔΟΝ να μαλακωσουνε..
-
9
Αδειαζεις τα κολοκυθια σε τρυπητο να στραγγισουνε και ετοιμαζεις το σιροπι.
-
10
Για ένα κιλο κολοκυθι βαζεις 1 ½ κιλο περιπου ζαχαρη, το βραζεις για 5’ και βαζεις μεσα στο σιροπι τα κολοκυθια. Τα αφηνεις να βρασουνε μεχρι να δεσει το σιροπι. Εν τω μεταξυ οσο βραζει, δεν ξεχνας να το ξαφριζεις.
-
11
Προς το τελος ριχνεις βανιλια, και 1 κουταλακι ξυνο.
-
12
Το αφηνεις να παρει μια βρασει για πολύ λιγο.
Σχόλια (63)