Κολοκυθάκια γεμιστά 2
Ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό με κολοκυθάκια.
Υλικά
-
2 κιλά κολοκυθάκια
-
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1/2 φλυτζάνι δυόσμος
-
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές κορν φλάουρ
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
2 αυγά
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, καθαρίζουμε το κάτω και το πάνω μέρος και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.Τα ζεματάμε σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε.
-
2
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι την ψίχα ώστε να έχουμε μακρόστενες "θηκούλες" από κολοκυθάκια.Αλέθουμε την ψίχα.
-
3
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια,προσθέτουμε την ψίχα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
-
4
Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρά.
-
5
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε το δυόσμο,τα αυγά χτυπημένα, το τυρί,τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Γεμίζουμε τις θηκούλες από τα κολοκυθάκια,τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
-
7
Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια