Κολοκυθάκια γεμιστά 3

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα... ποίημα!

Κολοκυθάκια γεμιστά 3

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 κολοκυθάκια
  • 400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 8 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 20 ml νερό
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
  • χυμός από 1 ½ λεμόνι
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Έξτρα κρόκους
Σερβίρει: 4-5 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τις άκρες τους 1-2 εκατοστά πιο μέσα. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους*. Μ' ένα πηρούνι τα ξύνουμε εξωτερικά σε όλη την επιφάνειά τους, για να "καθίσει" καλύτερα η σάλτσα.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 1'-2'. Τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ (μαζί με το ελαιόλαδο), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια** και τα βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε ζεστό νερό, σχεδόν να σκεπαστούν, και αλατίζουμε ελάχιστα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 45' περίπου.
  3. Για τη σάλτσα, σ' ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι ή αναδευτήρι το κορν φλάουρ στο κρύο νερό κι όταν διαλυθεί, το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και 1 κουτάλα από τον ζωμό που έβρασαν τα κολοκυθάκια, ρίχνοντάς την σιγά-σιγά κι αφού ομογενοποιηθούν, το ρίχνουμε κι αυτό στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

* Με το εσωτερικό και τις άκρες που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.

** Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε μπαλάκια και τα μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από tahitian, 18-7-17  

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tahitian, 18-7-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)