Κολοκυθάκια γεμιστά
Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα... ποίημα!
Με το εσωτερικό και τις άκρες που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.
https://cookpad.com/gr/sintages/3090254-kolokuthokephtedes
Υλικά
-
10 κολοκυθάκια
-
400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
-
8 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
1 ασπράδι αυγού
-
20 ml νερό
-
άνηθος ψιλοκομμένος
-
μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
δυόσμος ψιλοκομμένος
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-
1 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
-
χυμός από 1 ½ λεμόνι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τις άκρες τους 1-2 εκατοστά πιο μέσα.
-
2
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους*. Μ' ένα πηρούνι τα ξύνουμε εξωτερικά σε όλη την επιφάνειά τους, για να "καθίσει" καλύτερα η σάλτσα.
-
3
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 1'-2'. Τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ (μαζί με το ελαιόλαδο), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
-
4
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια** και τα βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε ζεστό νερό, σχεδόν να σκεπαστούν, και αλατίζουμε ελάχιστα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 45' περίπου.
-
5
Για τη σάλτσα: Αφού γίνουν τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε όλο το ζωμό τους και τον ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι, κρατώντας 1 κουτάλα για το αυγολέμονο.
-
6
Σ' ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι ή αναδευτήρι το κορν φλάουρ στο κρύο νερό κι όταν διαλυθεί, το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
-
7
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και τη 1 κουτάλα που κρατήσαμε προηγουμένως, ρίχνοντάς τη σιγά-σιγά κι αφού ομογενοποιηθούν, το ρίχνουμε κι αυτό στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
-
8
*Με το εσωτερικό και τις άκρες που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες. https://cookpad.com/gr/sintages/3090254-kolokuthokephtedes
-
9
** Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε μπαλάκια και τα μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια.
Σχόλια