Κολοκυθάκια γεμιστά αυγοκοφτά μούρλια
Την μανούλα μου πρέπει να την ευχαριστήσω για 2 κύρια πράγματα. Πρώτον που μου έδωσε ζωή και δεύτερον που μου έδωσε τόσες ωραίες και νόστιμες συνταγές, να τις φτιάχνω και εγώ στο δικό μου σπιτικό. Δεν έχουν κιμά αλλά είναι μούρλια... απλά δοκιμάστε τα!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αυγοκόψιμο όπως λέει και η γιαγιά μου είναι τέχνη. Απλά θέλει την ώρα του και ποτέ βιαστηκά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το πάνω μέρος από τα στρόγγυλα κολοκυθάκια μας
-
2
Με το ειδικό εργαλειάκι αρχίζουμε να τα "αδειάζουμε"
-
3
Κάποια ποσοτητα από την ψιχα που βγάλαμε την περνάμε από το μούλτι αλλά δεν τα πολτοποιούμαι τελείως
-
4
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη
-
5
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι,την ψίχα που κάναμε κομματάκια, το πιπέρι, τις φρυγανιές και το ασπράδι από το αυγό
-
6
Μετά και αφού τα έχουμε τσιγαρίσει αρκετά προθέτουμε την φέτα και το κίτρινο τριμμένο τυρί
-
7
Τραβάμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και γεμιζουμε τα κολοκυθια μας βαζοντας τα σε κατσαρόλα κυκλικα και καλυπτοντας τα με νερό και λίγο λάδι.
-
8
Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για καμιά ώρα
-
9
Όταν τρυπιούνται τα κολοκύθια και αφού έχουν πιεί το νέρακι τους έρχεται το αυγοκόψιμο
-
10
Σε ένα βαθύ πίατο βαζουμε τον κρόκο του αυγού
-
11
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με το ζουμί της κατσαρόλας
-
12
Όταν έχουν γίνει ένα σώμα, σιγα σιγά προσθέτουμε και το λεμόνι. Πάντα ανακατεύουμαι προσεκτικά
-
13
Όταν ενωθούν τα υλικά μας περιχύνουμε το μείγμα αυτό τα κολοκυθάκια μας και τα αφηνουν να πάρουν βραση.
-
14
Σερβίρουμε ζεστά με μπολικο ψωμάκι μαζί γιατί είναι τόσο χορταστηλό φαγητό που ούτε συνοδευτικη σαλάτα δεν χρειάζεται.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)