kostas
kostas @cook_8449799
Σόφια Βουλγαρία

Ευκολα και γρηγορα, πεντανοστιμα γεμιστα κολοκυθακια με κιμα και ρυζι και με σως αυγολεμονο, της γιαγιάς μου.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Η συνταγη αυτη ειναι της γιαγιας μου της Κων/πολιτισας (αιωνια η μνημη της) και οποτε την εκανε δεν εμενε ουτε ψιχουλο για δειγμα.
Εγώ κοιτάω να παίρνω πιο μικρά κολοκυθάκια και αν βρείτε πάρτε τα σκούρα τα πράσινα.
Εάν είναι πιο μεγάλα μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και τότε να τα αδειάσετε για πιο ευκολία.
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4 ατομα
  1. κολοκυθακια μετρίου μεγεθους - περιπου 10-12- μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
  2. 500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
  3. 3 κσ.γεματες ρυζι - εγώ τόσο βάζω εσεις εαν θέλετε και περισσότερο
  4. βουτυρο -100γρ.εγω βάζω φρέσκο
  5. 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
  6. ανιθος - ψιλοκομενος
  7. αλατι
  8. πιπερι
  9. 2 κρόκους για το αυγολέμονο
  10. λεμονι μισό με ένα,ανάλογα τα γούστα,εγώ βάζω μισο
  11. γιαουρτακι για σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπαμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).
    Δεν το πετάμε το κρατάμε για να βάλουμε το μισό μέσα στο κιμά και το άλλο μισό στην κατσαρόλα εγώ τα περνάω από το multi με λίγο νεράκι.

  2. 2

    Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια (το μισό)περασμενα στο μουλτι,τον ανιθο κομμένο στο χέρι, το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.

  3. 3

    Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Οτι μεινει απο το μειγμα το πλαθουμε σε μπαλακια και μαζι με τα κολοκυθάκια τα βαζουμε στην κατσαρολα από πανω τους.

  4. 4

    Βαζουμε το βουτιρο κομενο σε μικρα κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια (το ματι στο 9 στο δικο μου Μάξ.) περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βουτιρο με κλειστό καπάκι.

  5. 5

    Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν τα κολοκυθακια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου. Προσθέτουμε και το άλλο μισό από το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που το έχουμε περάσει στο multi με λίγο νεράκι.

  6. 6

    Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά χαμηλωνουμε την φωτια (το ματι στο 5 στο δικο μου,9 το Μάξ.) και τα ψηνουμε για περιπου μία ωρα μεχρι να δεσει το ζουμι τους.

  7. 7

    Το βγάζουμε από το μάτι, ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Εγώ χρησιμοποιώ δύο κρόκους και μισό λεμόνι. Το ξαναβάζουμε στο μάτι,περιμενουμε να παρει μια βραση 1 λεπτο και το κατεβαζουμε απο την φωτια.

  8. 8

    Σερβιρονται απαραιτητως με γιαουρτακι στο πλαι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (176)

Από

kostas
kostas @cook_8449799
στις
Σόφια Βουλγαρία

Κορυφαία αναζήτηση σε