Κολοκυθάκια λαδερά του Καρδινάλιου
Κολοκυθάκια στο φούρνο μούρλια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλιαράκι της ΕΛΑΙΣ που είχε η μαμά μου. Εγώ επειδή δεν είχα γραβιέρα έβαλα φέτες γκούντα και αντί να βάλω 2 φορές γαλοπούλα, έβαλα μια γαλοπούλα και μια μπέικον. Και πάλι ήταν πολύ νόστιμο!
Υλικά
-
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
-
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή pummaro
-
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
-
350 γρ. γραβιέρα σε φέτες
-
λιγη παρμεζάνα τριμμένη -ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί πχ ρεγκάτο-
-
μαιντανό ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. δυόσμο
-
αλάτι - πιπέρι - ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνετε τη σάλτσα, βάζοντας τις ντομάτες σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο, 1/2 φλυτζάνι λάδι, μαιντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, να βράσουν για 10 λεπτά.
-
2
Τηγανίζετε τα κολοκυθάκια και αρχίζετε να στρώνετε τα υλικά σ' ένα ταψάκι ή πυρέξ ως εξήςμια στρώση κολοκύθια, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση ζαμπόν, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση τυρί, μια στρώση σάλτσα.
-
3
Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
4
Στο τέλος αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.
-
5
Ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Σχόλια (6)