MarBo
MarBo @cook_8449589

Κολοκυθάκια στο φούρνο μούρλια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλιαράκι της ΕΛΑΙΣ που είχε η μαμά μου. Εγώ επειδή δεν είχα γραβιέρα έβαλα φέτες γκούντα και αντί να βάλω 2 φορές γαλοπούλα, έβαλα μια γαλοπούλα και μια μπέικον. Και πάλι ήταν πολύ νόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
1 ταψί
  1. 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  2. 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή pummaro
  3. 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
  4. 350 γρ. γραβιέρα σε φέτες
  5. λιγη παρμεζάνα τριμμένη -ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί πχ ρεγκάτο-
  6. μαιντανό ψιλοκομμένο
  7. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  8. 1 κ.γ. δυόσμο
  9. αλάτι - πιπέρι - ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνετε τη σάλτσα, βάζοντας τις ντομάτες σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο, 1/2 φλυτζάνι λάδι, μαιντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, να βράσουν για 10 λεπτά.

  2. 2

    Τηγανίζετε τα κολοκυθάκια και αρχίζετε να στρώνετε τα υλικά σ' ένα ταψάκι ή πυρέξ ως εξήςμια στρώση κολοκύθια, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση ζαμπόν, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση τυρί, μια στρώση σάλτσα.

  3. 3

    Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  4. 4

    Στο τέλος αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

  5. 5

    Ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

tsibiti
tsibiti @cook_8470797
καταπληκτικη συνταγη!Την εχω κανει πολλες φορες(και εγω απο το βιβλιαρακι της μαμας)και το αποτελεσμα ειναι παντα τελειο

Από

MarBo
MarBo @cook_8449589
στις