Κολοκυθάκια Σουφλέ
Συνταγή για κολοκυθάκια μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην το κόψετε ποτέ ζεστό. Πρέπει να το αφήσετε να γίνει χλιαρό ώστε να κόβετε σε κομμάτι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ.
Υλικά
-
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα με το χέρι
-
2 φλυτζάνες φέτα ή κασέρι
-
2 φλυτζάνες γάλα φρέσκο
-
125 γρ μαργαρίνη
-
4 αυγά
-
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
-
4 κουταλιές αλεύρι
-
αλάτι-πιπέρι
-
δυόσμο φρέσκο ή ξερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα κολοκυθάκια με τη μαργαρίνη. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το δυόσμο και το γάλα. Μόλις το μίγμα μας αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε τ' αυγά χτυπημένα και το τυρί.
-
2
Σ' ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει καλοψημένη κρούστα.
Σχόλια (40)