Κολοκυθάκια στρογγυλά με ρύζι
Αυτή την εποχή κυκλοφορούν πολύ τα στρογγυλά κολοκυθάκια στις λαϊκές. Μια χορταστική και σύντομη συνταγή για κατσαρόλα.
Υλικά
-
1 κιλό κολοκυθάκια στρογγυλά
-
Γέμιση
-
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/3 του μάτσου μαϊντανός
-
1 κ.σ. δυόσμος
-
1 κ.σ. ρύζι για κάθε κολοκύθι
-
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα της γέμισης και επιπλέον από πάνω για το μαγείρεμα
-
χυμός ντομάτας
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε τα κολοκύθια από την ψίχα τους. Τα τοποθετούμε σε χαμηλή κατσαρόλα.
-
2
Πετάμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε την ψίχα.
-
3
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
4
Προσθέτουμε το αλάτι.
-
5
Ρίχνουμε το ρύζι (1 κ.σ. για κάθε κολοκύθι).
-
6
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (από την ψίχα που έχουμε αφαιρέσει βάζουμε μια κουταλιά στη γέμιση) και ανακατεύουμε γρήγορα.
-
7
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
8
Γεμίζουμε κάθε κολοκύθι και την ψίχα που έχουμε κρατήσει στην άκρη τη σκορπίζουμε κι αυτή στην κατσαρόλα.
-
9
Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το εξωτερικό μέρος των κολοκυθιών.
-
10
Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι.
Σχόλια (18)