Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι μπύρας
Υλικά
-
3 φλυτζανια μπυρα
-
2 φλυτζανια αλευρι
-
4 μεγαλα κολοκυθια
-
αλατι
-
πιπερι
-
8 κουταλιες μαγιονεζα
-
2 κουταλιες καπαρη ψιλοκομμενη
-
2 κουταλιες αγγουρακι τουρσι ψιλοκομμενο
-
μαιντανο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβουμε τα κολοκυθια κατα μηκος.
-
2
Τα βαζουμε για 5 λεπτα σε αλατισμενο νερο και μετα τα αφηνουμε να στραγγισουν.
-
3
Σε ενα μπολ ανακατευουμε με ενα συρμα το αλευρι με την μπυρα.
-
4
Οταν χυλωσει το μιγμα προσθετουμε το αλατι και το πιπερι.
-
5
Βουταμε καθε κολοκυθακι στο κουρκουτι και το τηγανιζουμε.
-
6
Σε αλλο μπολ ανακατευουμε την μαγιονεζα με τα υπολοιπα υλικα (καπαρη, αγγουρακι, μαιντανο,)
-
7
Καποπιν σερβιρουμε τα κολοκυθακια με την συνοδευτικη σαλτσα.
Σχόλια (9)