κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκύθια με σκόρδο και ρίγανη
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα να καταναλωθεί αμέσως αυτό το φαγητό, γιατί δεν είναι τόσο καλό ξαναζεσταμένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
6
  1. 700 γρ. μικρά κολοκύθια
  2. 4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  3. 1 κ.σ. σκόρδο χοντροκομμένο
  4. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  5. 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  6. 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε τα κολοκύθια και κόψτε τα σε ροδέλες, όσο λεπτότερες γίνεται.

  2. 2

    Σε τηγάνι που να τα χωράει όλα, βάλτε το λάδι και το σκόρδο, ανάψτε τη φωτιά στο μέτριο και όταν ξανθύνει το σκορδο ελαφρά, προσθέστε το κολοκύθι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά.

  3. 3

    Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι, αλλά να μη λιώσει.

  4. 4

    Αφαιρέστε με ένα κουτάλι το πολύ λάδι, μεταφέρετε τα κολοκύθια σε ζεστή πιατέλα και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Dudu
Dudu @cook_8451275
Λοιπόν, την έκανα τη συνταγή αλλά με μία παραλλαγή. Επειδή κάνω δίαιτα, έβρασα τα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση, κατά μήκος, όχι σε ροδέλλες. Τα έβρασα για λίγο, να "κρατάνε" ώστε να γλιτώσω θερμίδες από το τηγάνισμα. Προσέθεσα το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, κουνώντας το σκεύος περισσότερο (όπως όταν μαγειρεύουμε μπάμιες, πχ), αντί να ανακατεύω με κουτάλα, για να μην λιώσουν τα κολοκύθια. Είναι πολύ νόστιμα!! Σε ευχαριστώ για την ιδέα!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα