Κολοκύθια με σκόρδο και ρίγανη
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να καταναλωθεί αμέσως αυτό το φαγητό, γιατί δεν είναι τόσο καλό ξαναζεσταμένο.
Υλικά
-
700 γρ. μικρά κολοκύθια
-
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. σκόρδο χοντροκομμένο
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
-
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε τα κολοκύθια και κόψτε τα σε ροδέλες, όσο λεπτότερες γίνεται.
-
2
Σε τηγάνι που να τα χωράει όλα, βάλτε το λάδι και το σκόρδο, ανάψτε τη φωτιά στο μέτριο και όταν ξανθύνει το σκορδο ελαφρά, προσθέστε το κολοκύθι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά.
-
3
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι, αλλά να μη λιώσει.
-
4
Αφαιρέστε με ένα κουτάλι το πολύ λάδι, μεταφέρετε τα κολοκύθια σε ζεστή πιατέλα και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Σχόλια (3)