Κολοκύθια... τούμπανα
Στρουμπουλά #κολοκυθάκια παραγεμισμένα με λαχανικά... ένα #καλοκαιρινό ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο, όπως το δεί κανείς...
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην αρχή ίσως χρειαστεί να σκεπάσουμε με λίγο αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και προς το τέλος ανοίγουμε να ζεροψηθούν.
Υλικά
-
2 κολοκυθάκια στρόγγυλα ή μεγάλα απο τα απλά
-
1 μικρή μελιτζάνα
-
1 ντομάτα ώριμη
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
50 γρ φέτα τριμμένη
-
2 κουτ. σουπ. ρύζι
-
1 κουτ. σούπας κους-κους
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με κουταλάκι.
-
2
Ψιλοκόβουμε λίγο απο την ψίχα τους, την πιπεριά, την μελιτζάνα, την ντομάτα ξεφλουδισμένη,το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά.
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι και το κουσ-κους και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας πολύ καλά (τα κάνουμε τούμπανο...) και τρίβουμε πάνω απο τη γέμιση την φέτα.
-
5
Σκεπάζουμε με τη φλούδα της ντομάτας, βάζουμε σε μικρό σκεύος, πήλινο ή αλουμινίου, ρίχνουμε ελαιόλαδο λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά.
Σχόλια