λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
,Ελλαδα

Είναι η εποχή τους, δοκιμάστε τους και με αυγολέμονο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε προσθέτουμε στην γέμιση λίγο μοσχαρίσιο κιμά (ωμό) ή λίγο τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί.Φροντίζουμε αν δεν φτάσει το νερό, να προσθέσουμε κι άλλο.Οι αναλογίες των μυρωδικών είναι κατά βούληση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 20-30 ανθοί
  2. 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  4. 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  5. 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  6. άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. ελαιόλαδο
  9. χυμός φρέσκου λεμονιού
  10. 1-2 αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τους ανθούς και βγάζουμε, με προσοχή να μην ανοίξουν, τον στήμονα.

  2. 2

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός αυγού και λεμονιού.

  3. 3

    Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τους ανθούς, κλείνουμε τις άκρες με προσοχή και τοποθετούμε έναν έναν στην κατσαρόλα.

  4. 4

    Αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι, 2 φλιτζάνια νερό (αν έχουμε βάλει 1 φλιτζάνι ρύζι), και από επάνω τοποθετούμε ένα πιάτο.

  5. 5

    Σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.

  6. 6

    Χτυπάμε το αυγολέμονο προσθέτοντας λίγο ζουμάκι από το φαγητό (φροντίζουμε να έχει) και ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Αντιδράσεις

Από

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
στις
,Ελλαδα