Κολοκυθοανθοί αυγολέμονο
Είναι η εποχή τους, δοκιμάστε τους και με αυγολέμονο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε προσθέτουμε στην γέμιση λίγο μοσχαρίσιο κιμά (ωμό) ή λίγο τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί.Φροντίζουμε αν δεν φτάσει το νερό, να προσθέσουμε κι άλλο.Οι αναλογίες των μυρωδικών είναι κατά βούληση.
Υλικά
-
20-30 ανθοί
-
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
-
άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
χυμός φρέσκου λεμονιού
-
1-2 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τους ανθούς και βγάζουμε, με προσοχή να μην ανοίξουν, τον στήμονα.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός αυγού και λεμονιού.
-
3
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τους ανθούς, κλείνουμε τις άκρες με προσοχή και τοποθετούμε έναν έναν στην κατσαρόλα.
-
4
Αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι, 2 φλιτζάνια νερό (αν έχουμε βάλει 1 φλιτζάνι ρύζι), και από επάνω τοποθετούμε ένα πιάτο.
-
5
Σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
-
6
Χτυπάμε το αυγολέμονο προσθέτοντας λίγο ζουμάκι από το φαγητό (φροντίζουμε να έχει) και ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Σχόλια (6)