Κολοκυθοανθοί γεμιστοί Λέσβου
Αυτή η συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου. Θα ξετρελαθείτε!
Recipe by aggelina
Υλικά
-
20 κολοκυθοανθοί (όσους μπορείτε να βρείτε, τόσο το καλύτερο)
-
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
-
3-4 αυγά
-
Για το κουρκούτι
-
αλεύρι
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα πιπέρι
-
νερό (τόσο οσο να είναι παχίρευστος χυλός)
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα απο μέσα.
-
2
Θριματίζουμε την φέτα και ανακατέβουμε με τα αβγά.
-
3
Σε άλλο λεκανάκι, βάζουμε ολα τα υλικά για το κουρκούτι.
-
4
Γεμίζουμε τα κολοκιθολούλουδα με το μίγμα της φέτας, στίβουμε λίγο τις άκρες των λουλουδίων για να μην βγεί η γέμιση και το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.
-
5
Με ενα κουτάλι το πέρνουμε προσεκτικά και το βάζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρώμα απο παντού, τοτε το βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια (12)