Κολοκυθοκεφτέδες 5
Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες. Ό,τι πρέπει για συνοδεία στο κυριακάτικο τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τηγάνισμα είναι βασικό θα είναι μαλακά και θα θέλουν προσοχή για να μην διαλυθούν. Η συνταγή είναι της γιαγιάς. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είναι οι αγαπημένοι μου. Είναι ωραίοι και κρύοι.
Υλικά
-
2 κιλά κολοκυθάκια
-
2 αυγά
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
170 γρ. κεφαλοτύρι αμφιλοχίας
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στα 4 ή στα 6.
-
2
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
-
3
Βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν (όχι να λειώσουν) με το νερό να τα καλύπτει. Τα αφήνουμε στο σουρωτίρι όλο το βράδυ.
-
4
Ζεσταίνουμε το βούτηρο στην κατσαρόλα.
-
5
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν καλά.
-
6
Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και το πιπέρι.
-
7
Τ΄ανακατεύουμε τα πλάθουμε σαν μεγάλα μπιφτέκια τ΄αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Σχόλια