Κολοκυθοκεφτέδες κίτρινοι
Κεφτέδες κίτρινης κολοκύθας με πολλά αρωματικά. Συνταγή της γιαγιάς μου από την Καλαμάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κολοκύθα κίτρινη έχω τριμμένη πάντα στην κατάψυξη σε σακουλάκια (αφού την έχω στίψει). Διατηρείται πολλούς μήνες - έως και χρόνο θα έλεγα. Είναι αρκετά νόστιμοι και η γεύση τους γλυκιά κι έτσι τους τρώνε και οι κανακάρηδές μου.
Υλικά
-
1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
-
2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο σκορδάτη γεύση θέλετε)
-
2 κρεμμύδια τριμμένα
-
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-
άνιθο ψιλοκομμένο
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει παχύρευστος χυλός
-
1 αυγό
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίζετε καλά την τριμμένη κολοκύθα.
-
2
Την βάζετε σε μπωλ και προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
-
3
Αναμιγνύετε πολύ καλά και μετά προσθέτετε σταδιακά αλεύρι (περίπου 4-5 κ.σ.) έως ώτου γίνει παχύρρευστος χυλός.
-
4
Πλάθετε κεφτέδες πλακέ και τους αλευρώνετε ελαφρά.
-
5
Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε έως ώτου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
6
Είναι υπέροχοι και παγωμένοι και νομίζω ότι την επομένη από το ψυγείο ακόμη καλύτεροι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)