areti dr
areti dr @cook_8495017
lamia,

Νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα και καρότο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλεύρι πρέπει να ρίξουμε έως ότου δούμε ότι έχει σφίξει ο χυλός σε σημείο που να πλάθεται.Για να μη κολλάει στα χέρια σας, περάστε τα από λίγο ελαιόλαδο ανάμεσα στο πλάσιμο.Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα για να τραβήξει το πολύ λαδάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 20 κολοκυθοκεφτέδες
  1. 3 μεγάλα κολοκυθάκια
  2. 2 μεσσαίες πατάτες
  3. 1 μεγάλο καρότο
  4. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  5. 100 γρ φέτα
  6. μαιντανό
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ρίγανι
  10. 3 κ.σ γαλέτα
  11. αλευράκι όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά τα κολοκυθάκια, το καρότο και τις πατάτες.

  2. 2

    Τα στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά και συγχρόνως ανακατεύουμε έως ότου να μη κολλάει σχεδόν καθόλου στα χέρια μας.

  5. 5

    Τα κάνουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.