Κολοκυθοκεφτέδες με κολοκύθα, οι υγιεινοί

alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679

Κολοκυθοκεφτέδες με κολοκύθα και κολοκύθι στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως. Προσπαθώντας να μειώσω τα λιπαρά και να κάνω τους κολοκυθοκεφτέδες πιο υγιεινούς, κατάργησα βούτυρο και λάδι και αντικατέστησα με το θρεπτικό αβοκάντο. Η κολοκύθα τους δίνει μια υπέροχη γλυκιά γεύση. Αν προσέχετε τη διατροφή σας, χρησιμοποιήστε φέτα χαμηλών λιπαρών και φρυγανιά ολικής αλέσεως. Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά σούπας τυρί κρέμα.Ωραίο θα ήταν να συνοδεύατε με κάποια σως από γιαούρτι και τυρί κρέμα. Τρώγεται και ως ορεκτικό και ως κυρίως, με συνοδεία ανάμεικτης σαλάτας!Τους σπόρους της κολοκύθας μπορείτε να τους κρατήσετε, να τους ξεπλύνετε και να τους απλώσετε στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί, με ελάχιστο αλατάκι για μισή ώρα στους 150 βαθμούς και έχετε τα δικά σας σποράκια να μασουλήσετε ή να αποθηκεύσετε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα σαν ορεκτικό
  1. 1 κολοκύθα μικρή γύρω στο μισό κιλό καθαρισμένη και ξεσποριασμένη
  2. 1 κολοκυθάκι
  3. 1 κρεμμύδι ξερό
  4. 2 κ.σ. αβοκάντο πολτοποιημένο
  5. φέτα 100 γραμμάρια
  6. 1 κ.σ. μαϊντανό
  7. 2 κ.σ. δυόσμο
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε την κολοκύθα, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι στον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. 2

    Πολτοποιούμε λίγο αβοκάντο ώστε να έχουμε 2 κουταλάκια της σούπας και τα προσθέτουμε.

  3. 3

    Χτυπάμε ένα μικρό αβγό και το προσθέτουμε.

  4. 4

    Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε κομματάκια και την προσθέτουμε μαζί με τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το δυόσμο και το πιπέρι. Δεν βάζουμε παραπάνω αλάτι, γιατί η φέτα θα είναι λογικά ήδη αρκετά αλμυρή.

  5. 5

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια το μίγμα.

  6. 6

    Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε ό,τι μέγεθος προτιμάμε και τους βάζουμε στο ταψί στη σειρά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν το μίγμα είναι πολύ ζουμερό, κάθε φορά που πιάνουμε λίγο για να το πλάσουμε, το στραγγίζουμε απαλά μες στη χούφτα μας και μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλη φρυγανιά. Αν θέλουμε, έχουμε λαδώσει ελαφρά το αντικολλητικό χαρτί, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

  7. 7

    Βάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να σκουρύνουν και να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμοι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τους γυρνάμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

argyroula35
argyroula35 @ababab241199
Φαίνονται πολύ ωραία θα τα δοκιμάσω. Η σκέψη χωρίς αλεύρι και με φρυγανιά που το έκανες είναι πολύ καλή δεν το έχω ξαναδεί. Μπράβο σου. Ερώτηση: Το αβοκάντο το βάζεις για να μη βάλεις λάδι? Γιατί? Έχει τις ιδιότητες του λαδιού? Γιατί το αβοκάντο το θεωρούσα άνοστο.

Από

alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679
στις