Κολοκυθοκεφτέδες
Νόστιμοι ... μμμ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσοι θέλετε λιγότερο "πικάντικο" αποτέλεσμα, μπορείτε να παραλείψετε το κεφαλοτύρι και να βάλετε στη θέση του περισσότερη γαλέτα
Υλικά
-
1 κιλό κολοκυθάκια
-
φρυγανιά τριμμένη (όσο πάρει)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3/4 φλυτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1 αυγό
-
αλάτι, πιπέρι, μπόλικο δυόσμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν
-
2
Αφού βράσουν αφήνουμε να στραγγίσουν τα πολλά υγρά και να κρυώσουν
-
3
Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε τηγάνι με λάδι (να μην σκουρύνει πάρα πολύ)
-
4
Βγάζουμε το κρεμμύδι με τρυπητό από το τηγάνι και το αφήνουμε να στραγγίσει σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
-
5
Βάζουμε το σωταριμένο κρεμμύδι σε ένα μπωλ.
-
6
Λιώνουμε τα κολοκύθια με τα χέρια μας στο μπωλ με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.
-
7
Βάζουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε τον χυλό που έχουμε δημιουργήσει.
-
8
Προσθέτουμε τόση γαλέτα όση χρειάζεται για να μην "στάζει" ο χυλός, αλλά όχι πάρα πολύ και γίνει πολύ πυχτός.
-
9
Ζεσταίνουμε πολύ καλά λάδι για το τηγάνισμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε μέχρι να "χρυσίσουν"
-
10
Μετά το τηγάνισμα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
-
11
Καλή επιτυχία!
Σχόλια (14)