Κολοκυθολούλουδα γεμιστά
Γευστικο λαδερό που φτιαχνεται ανετα απο δω και περα και κυριως το καλοκαιρακι και παει με τυρακι φετα...μοναδικά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη ειναι της αγαπημενης μου θειας Ελενης απο την Φίλια Λεσβου. Οταν στη Μυτιλήνη λεμε θα φτιαξουμε λουλουδακια... εννοούμε αυτο το φαγητο.
Υλικά
-
Ανθους κολοκυθιας (οσους μπορεσω να συγκεντρωσω, περιπου 20) φρεσκους και μεγαλους.
-
1 κουπα ρυζι για σουπα
-
1/2 κουπα ρυζι για πιλαφι
-
1 κουπα ντοματα
-
μαιντανο και δυοσμο ψιλοκομμενα
-
αλατι - πιπερι
-
1/2 κουπα ελαιολαδο
-
1 και 1/2 κουπα νερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφου πλυνω τα λουλουδακια, αφαιρω προσεκτικα τους στημονες απο το εσωτερικο τους χωρις να ανοιξω τρυπα στο κατω μερος τους.
-
2
Ανακατευω σε γαβαθα ολα τα υλικα (εκτος απο το νερο) και γεμιζω τα λουλουδακια στριβοντας στο τελος τις κορυφες τους απαλα και κλεινοντας τα μ' αυτες για να μην αδειασει η γεμιση και για να ψηθει το ρυζι. Τα αραδιαζω σε κατσαρολα φαρδια, καλα στριμωγμενα για να μην ανοιξουν.
-
3
Προσθετω το νερο και αφηνω να μαγειρευτουν σε χαμηλη φωτια για καμια ωριτσα μεχρι να σωθει το νερο. Δεν τα καπακωνω με πιατο, δεν χρειαστηκε ποτέ.
Σχόλια (24)