κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθόπιτα ala Amanda
Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

...Η ιδέα μου ήρθε όταν έψαχνα τα λαχανικά του ψυγείου μου, τι να τα κάνω, τι να τα κάνω... βρε, δεν φτιάχνω μια πίτα..?-)

Λίγα μυστικά ακόμα

...Τα σχόλια που εισέπραξα από τους δικούς μου ήταν λίαν ικανοποιητικά...το 'πείραμα' πέτυχε..-) Αν θέλετε, δοκιμάστε κι εσείς! Καλή σας επιτυχία!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  2. 1 μεγάλο πράσσο
  3. 3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  4. 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φετάκια (των 250 γραμ.)
  5. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  6. 3 αυγά (+ 1 αυγό για το άλειμμα της σφολιάτας)
  7. 200 γραμ. τυρί φέτα
  8. 100 γραμ. ανθότυρο
  9. 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  10. 1 φλυτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  11. 2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  12. 2 φύλλα σφολιάτας
  13. Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια, το πράσσο και τα καρότα και τα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν.

  2. 2

    Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα προσθέτετε στα υπόλοιπα λαχανικά, μαζί με αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Ανακατεύοντας, αφήνετε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των λαχανικών (περίπου για 10-15 λεπτά). Στα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτετε και τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα έχετε στραγγίξει καλά από τα υγρά της κονσέρβας.)

  4. 4

    Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και το ανθότυρο (τρίβοντάς τα με τη χούφτα σας), ρίχνετε τα αυγά (χτυπημένα) και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

  5. 5

    Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί, το λαδώνετε ελαφρά και στρώνετε στον πάτο του το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με τα κολοκυθάκια και μετά, σκεπάζετε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

  6. 6

    Ενώνετε της άκρες των δύο φύλλων προσεκτικά, και αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό.

  7. 7

    Από πάνω πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 40 λεπτά - ή, για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα χρυσόξανθο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια εννοείς ή 1 1/2 κολοκυθάκι? δεν διευκρινίζεις την ποσότητα.

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,