Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο με γλυκιά κολοκύθα
Συνταγή που υπάρχει πάνω στη συσκευασία Φρεσκοκομμένης γλυκιάς κολοκύθας από την Αγροκτήματα Τρικάλων ΕΠΕ, λίγο τροποποιημένη από εμένα .
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
2 συσκευασίες κύβων φρεσκοκομμένης κολοκύθας των 500 γρ (πολύ βολικό κι εύκολο-αυτό με ώθησε να αγοράσω και βέβαια να δοκιμάσω τη συνταγή)
-
3 πράσσα (το άσπρο μέρος)
-
4 κρεμμύδια ξερά
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (δεν είχα-τα παρέλειψα στη συνταγή μου)
-
1 ποτήρι γάλα
-
1 ποτήρι τρίμμα φέτας (χρησιμοποίησα μικρή συσκευασία 190 γρ)
-
1 ποτήρι διάφορα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας (έβαλα κατά βούληση,δηλαδή πολύ, τριμμένη κεφαλογραβιέρα και σκληρό τυρί)
-
λίγο αλάτι (είναι αλμυρά και τα τυριά) και πιπέρι
-
ξερή ρίγανη και δυόσμο
-
3 αυγά
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
5 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
-
αλεύρι όσο σηκώσει (το πολύ 5 κουταλιές σούπας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χοντροκόβετε τους κύβους στο μπλέντερ και τους αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Τρίβετε τα κρεμμύδια και τα πράσσα (εγώ απλά τα ψιλοέκοψα για να είναι πιο "ζωντανά" μέσα στην πίτα).
-
2
Η συνταγή συνεχίζει προτείνοντας, προαιρετικά να ζεστάνουμε συγχρόνως ανακατεύοντας σε ένα μεταλλικό σκεύος τους κύβους της κολοκύθας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Παραλλαγή δική μουχοντρόκοψα τους κύβους και τους έβαλα σε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.Στη συνέχεια τους πίεσα με το εργαλείο του πουρέ.
-
3
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν (το μίγμα να μην είναι ούτε σφικτό ούτε νερουλό)
-
4
Προσοχήτην φρυγανιά και το αλεύρι τα ρίχνουμε τελευταία για να ελέγξουμε πόσο ακριβώς χρειάζεται το μίγμα μας.
-
5
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, προσθέτουμε το μίγμα και ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμα φρυγανιά για να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα (εγώ πρόσθεσα και αρκετό τριμμένο τυρί).
-
6
Ψήνουμε στους 180o C για 45΄
Σχόλια (8)