Κολοκυθόπιτα με τραχανά
Μια νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας φαίνεται λίγο το λάδι που βάλατε πριν στην κατσαρόλα, προσθέστε λίγο στο ταψί ή πυρέξ πριν το βάλετε στο φούρνο. Καλή σας όρεξη.
Υλικά
-
1,5 κιλό περίπου κολοκύθια (αν είναι μεγάλα ακόμα καλύτερα)
-
2 κούπες τσαγιού τραχανά
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
3 κούπες τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
3 αυγά
-
1 κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα
-
λάδι
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι
-
μαιντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε το κολοκύθι και το στίβουμε καλά.
-
2
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και βάζουμε με το λάδι σε μία κατσαρόλα.
-
3
Μόλις τσιγαριστούν λίγο ρίχνουμε το κολοκύθι και τον τραχανά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε λιγο σε χαμηλή φωτιά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
-
4
Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας την κεφαλογραβιέρα, λίγο αλάτι, πιπέρι, το γάλα και τα αυγά χτυπημένα από πριν.
-
5
Ανακατεύουμε λίγο και όλο το μίγμα μετά το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ γίγας (ή το ανάλογο μέγεθος ταψιού. Εάν το βάλετε σε ταψί λαδώστε το ελάχιστα)
-
6
Από πάνω ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγη γραβιέρα που έχουμε κρατήσει.
-
7
Ψήνουμε στους 190 περίπου για 1 ώρα (αν κοκκινήσει νωρίτερα βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο).
Σχόλια (7)