Κολοκυθόπιτα σε 10' του Καλλίδη
Μα τι ωραία κολοκυθόπιτα που έκανε στο πρωινό μου ο Καλλίδης!! Και δεν ήξερα πως να αξιοποιήσω τα κολοκυθάκια στο ψυγείο και τα φύλλα κρούστας από προχθές..Εύκολη, γρήγορη και οικονομική πιτούλα! Μόλις βγήκε από τον φούρνο και είναι γευστικότατη! Αποφάσισα λοιπόν να την ανεβάσω στην αγαπημένη μας παρέα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Eγώ δεν είχα cottage και έβαλα φέτα.. Eπίσης αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τριμμένη φρυγανιά.
Υλικά
-
1 κιλό κολοκύθια (τριμμένα στον τρίφτη και καλά στημένα)
-
450 γρ τυράκι διαίτης cottage
-
300 γρ φέτα (τριμμένη)
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (6 φύλλα περίπου)
-
4 αυγά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο
-
λίγο λάδι για το ταψάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνω τα φύλλα να ξεραθούν λίγο και έπειτα παίρνω μια λεκάνη και τα θρυμματίζω!
-
2
Έχω τρίψει και έχω αφήσει σε ένα σουρωτήρι τα κολοκύθια με λίγο αλάτι να στραγγίξουν καλά.
-
3
Προσθέτω το τυρί cottage και ανακατεύω καλά.
-
4
'Επειτα βάζω τα τριμμένα κολοκύθια, τα αυγά και τη φέτα, τον άνηθο.
-
5
Τέλος βάζω μπαχαρικά, ανακατεύω και στρόνω το μείγμα σε ένα ταψάκι που το έχω λαδώσει ελαφρά και προθερμάνει.
-
6
Ψήνω σε 180-190 για 40-45 λεπτά.
Σχόλια (37)