Κολοκυθόπιτα
γιάμι...
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
0.5 κιλό αλεύρι
-
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
-
1 σφηνάκι ξύδι
-
Λίγο αλάτι
-
χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)
-
Για την γέμιση
-
6 τριμμένα κολοκυθάκια
-
1,5 κούπα τσαγιού (περίπου) γάλα
-
4 αυγά
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγο άνηθο
-
φέτα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τα τριμμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν κρεμούλα.
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το πιπέρι, το άνηθο, τα αυγά και την φέτα τριμένη.
-
4
Παίρνουμε τα 3/4 περίπου από την ζύμη για το φύλλο και ανοίγουμε το πρώτο το οποίο τοποθετούμε (όχι πολύ μεγάλο) σε βουτυρωμένο ταψάκι.
-
5
Βάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε το 2ο φύλλο με το οποίο καλύπτουμε την πιτούλα μας. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου 1 ωρίτσα (με αντιστάσεις, πάνω κάτω)
Σχόλια (20)