Κολοκυθοπιτάκια χωρίς φύλλο

Νίνα
Νίνα @cook_8449928
Καρδίτσα

Ελαφριά και εύκολα στην παρασκευή κολοκυθοπιτάκια χωρίς φύλλο ψημένα στον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αδερφή μου συνήθως τα φτιάχνει όταν κάνει γεμιστά κολοκυθάκια για να μην πετάξει την ψίχα τους.Καλύτερα να καταναλωθούν την ίδια μέρα.Τα ψήνω στα φορμάκια για τα μαφινς αλλά αν δεν έχετε μπορείτε με ενα κουτάλι της σούπας να τα τοποθετήσετε σε ταψί λαδωμένο.Ψήνονται στους 180 βαθμούς σε 20 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 κομάτια
  1. ψύχα απο 4 κολοκυθάκια ή 3 ολόκληρα
  2. 1.5 κουταλιά της σούπας άνιθο ψιλοκομένο
  3. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο κατά προτίμηση φρέσκο
  5. 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  6. 200 γρ. τυρί άσπρο θριμματισμένο (φέτα, αγελαδινό, κατσικίσιο κλπ)
  7. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του), όσο πάρει, (περίπου μισό κιλό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στον ρεντέ τα κολοκυ8άκια. Εάν έχετε μόνο ψύχα τότε βάλτε την στο μούλτι.

  2. 2

    Ρίχουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπωλ και ανακατέβουμε με ένα πιρούνι.

  3. 3

    Προσ8έτουμε το αλεύρι και ανακατέβουμε μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός (ο χυλός να μην είναι ρευστός πολύ αλλά ούτε και σφιχτός ( να μην γλιστράει από το κουτάλι αλλά επίσης να μην στέκεται στο κουτάλι)

  4. 4

    Βάζουμε τον χυλό στα φορμάκια για μάφινς ή σε λαδωμένο ταψάκι.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

Νίνα
Νίνα @cook_8449928
στις
Καρδίτσα