Κολοκυθόπιττα των Ευχαριστιών της Σάρας
Αυτή η κολοκυθόπιττα είναι το γλυκάκι που προσφέρουν στην Αμερική στη γιορτή των Ευχαριστιών. Την έφτιαξα και μου άρεσε πολύ!! Είναι διαφορετική εκδοχή για την γλυκιά κολοκυθόπιττα και θυμίζει περισσότερο τάρτα παρά πίττα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια ωραία χειμωνιάτικη συνταγή για την αγαπημένη και πολύ θρεπτική κολοκύθα.Η συνταγή αυτή είναι από το site www.allrecipies.com.Καλή επιτυχία
Υλικά
-
Για μια δόση ζύμη τάρτας
-
1 1/2 κούπας λιωμένη σάρκα κόκκινης κολοκύθας
-
1 φλυτζάνι πατικωμένη μαύρη ζάχαρη
-
1 2/3 κούπας γάλα εβαπορέ
-
από ένα κουταλάκι απο τα παρακάτω μπαχαρικάκανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο τριμμένο, τζίντζερ
-
2 αυγά
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε την σάρκα της κολοκύθαςΖεματίζουμε την κολοκύθα και μετά την ψήνουμε μέχρι να είναι αρκετά μαλακή και να τσιμπιέται με πηρούνι.
-
2
Την αφήνουμε να κρυώσει και αλέθουμε σε μούλτι την σάρκα της καθαρισμένη απο φλούδα, σπόρους, και ίνες.
-
3
Μετράμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.(αν περισσέψει σάρκα την βάζουμε σε σακκουλάκι στην κατάψυξη).
-
4
Τα ανακατεύουμε καλά με το μίξερ να λιώσει η ζάχαρη
-
5
Έχουμε βάλει σε φόρμα 29 εκ. την ζύμη της τάρτας, και την έχουμε απλώσει και στα πλαινά.
-
6
Βάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 3/4 της ώρας.
-
7
Θα δείτε το μίγμα να έχει στερεωθεί και να έχει φουσκώσει.
-
8
Την αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε βάζουμε επάνω σαντιγύ.
Σχόλια (4)