Κολοκυθόρυζο με ντομάτα και μυρωδικά

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Γι' αυτό το μελωμένο και αρωματικό κολοκυθόρυζο χρειάζομαι τρυφερά κολοκυθάκια, ρύζι, άνηθο, δυόσμο και ντομάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κολοκυθόρυζο όσο στέκεται θα τραβάει τα υγρά του γι’ αυτό αν δω ότι σφίγγει πολύ προσθέτω και πάλι λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε να βρείτε κι άλλες απλές και καθημερινές συνταγές στο προσωπικό μου μπλογκ Dailycious.gr!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια ή ένα μεγάλο κολοκούι (κυπριακό είδος μεγάλου κολοκυθιού) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  3. 1 φλ. καφέ ρύζι τύπου καρολίνα ή νυχάκι
  4. 250 ml βραστό νερό (τουλάχιστον)
  5. 2 αλεσμένες ντομάτες
  6. 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  7. 1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  8. 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  9. 1 πρέζα ζάχαρη
  10. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό σε δυνατή φωτιά (7/9) για λίγα λεπτά ωσότου μαλακώσει και κατόπιν προσθέτω το ρύζι και το βραστό νερό. Σιγοβράζω το ρύζι για 10’ με κλειστό καπάκι και στην συνέχεια προσθέτω τα κολοκύθια και την σάλτσα ντομάτας.

  2. 2

    Αφού δώσω μία βράση στο φαγητό σιγοψήνω για 25-30’ μέχρι να ψηθούν τα κολοκυθάκια και να χυλώσει το φαγητό. Κατά την διάρκεια ψησίματος έτσι και το φαγητό τραβήξει τα υγρά του προθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα αλλά προσέχω να μην το παρακάνω (και γίνει το λαδερό σούπα). Επίσης, τα κολοκυθάκια στο τέλος θα πρέπει να κρατάνε λίγο και να μην είναι λιωμένα.

  3. 3

    Στο τέλος προσθέτω την ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το λάδι, τον άνηθο και τον δυόσμο και μετά από 5’ αποσύρω το φαγητό από την φωτιά.

  4. 4

    Τρώμε το κολοκυθόρυζο χλιαρό ή κρύο όπως όλα τα λαδερά αλά ελληνικά, δηλαδή με φέτα και φρέσκο ψωμάκι!

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις