Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Για όσους δεν ξέρουν τι να κάνουν τέτοια εποχή τα κολοκύθια τους, αυτός είναι ένας τρόπος για ένα ελαφρύ γεύμα τον χειμώνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τον χειμώνα για βραδινό είναι πολύ ελαφριά σούπα. Όταν την ζεστάνουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κρέμα γάλακτος για ποιο παχιά γεύση και πασπαλίζουμε με κρουτόν.
Υλικά
-
2 κιλά κολοκύθια κομμένα ροδέλες
-
2 κρεμμύδια μεγάλα στα 4 κομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 κύβους κνόρ λαχανικών
-
λίγο αλάτι
-
1 ποτήρι κρασιού λάδι
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τα καλύψουμε.
-
2
Βράζουμε τόσο όσο να βράσουν καλά τα κολοκύθια, αλέθουμε με το μούλτι χειρός.
-
3
Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα να πάρει μία βράση.
-
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
-
5
Αφού παγώσει, το βάζουμε σε τάπερ και μετά στην κατάψυξη.
Σχόλια (6)