Κολοκυθόσουπα
Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε το ζωμό να τον αντικαταστήσουμε με 1 λιτρο νερό και 2 κύβους κότας
Υλικά
-
1 1/2 κιλό κολοκύθα
-
1 1/2 κούπα λάδι
-
3 1/3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
2 κ.γ. χονδρό αλάτι
-
2 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα
-
2 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα
-
1 μεγάλη πατάτα χονδοκομμένη
-
1/2 κ.σ. κύμινο
-
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
-
1 λίτρο ζωμό κότας
-
1 φ.τ. κρέμα γάλακτος
-
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την καθαρίζουμε απο τα σπόρια.
-
2
Την πασπαλίζουμε με το μισό λάδι και τις 2 κουταλιές ξύδι, το αλάτι, και την ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
-
3
Στο μεταξύ βράζουμε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί.
-
4
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε μαζί με τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο. Σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό και βράζουμε να μαλακώσουν.
-
5
Καθαρίζουμε την κολοκύθα απο την φλούδα και την προσθέτουμε στην σούπα. Σιγοβράζουμε για 10΄ακόμα.
-
6
Αλέθουμε τα στερεά και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο πρίν σερβίρουμε ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα. Αν είναι πολύ πήχτη αραιώνουμε με λίγο ζωμό
Σχόλια (11)