Κολοκυθοτυρόπιτα με κολοκυθολούλουδα
Αφράτη πίτα με κολοκυθάκια και ανθούς που υπάρχουν άφθονα αυτή την εποχή,χωρίς φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ελαφριά και νόστιμη καλοκαιρινή πίτα! Τρώγεται ευχάριστα με παγωμένη μπύρα!
Υλικά
-
1 κ. μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
-
1/2 κ. κολοκυθολούλουδα
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 φλ. γάλα
-
λίγο αλεύρι για το ταψί
-
1 φλ. φέτα χοντροκομμένη
-
2 αυγά
-
αλατοπίπερο, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τους ανθούς και αφήνουμε μα στραγγίξουν.
-
2
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.Ψιλοκόβουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε κι αυτούς να στραγγίξουν λίγο.Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκια, δυόσμο και μαϊντανό, ενώνουμε όλα μαζί, κολοκυθάκια, ανθούς και μυρωδικά σε μεγάλο μπολ.
-
3
Προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, γάλα, ρίγανη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μέτρια προς αραιή.
-
4
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα μέτριο ταψάκι, το αλευρώνουμε ή ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι, ρίχνουμε το μείγμα της πίτας,στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει.
-
5
Λίγο πριν βγάλουμε την πίτα μας από το φούρνο την πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο, όποιο σας αρέσει, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι.
-
6
Βγάζουμε,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομματάκια!
-
7
Σχόλια (4)
Περιπου πόσο αλευρι βάζεις στο μιγμα???
Ευχαριστω!