Κολοκυθοτραχανοτυρόπιτα
Μη σας τρομάζει ο τίτλος... Μια πεντανόστιμη πίτα για να χρησιμοποιείται τη γέμιση από τα κολοκυθάκια που σας μένει...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο multi το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια (που μας έχει μείνει από τα γεμιστά κολοκυθάκια που κάναμε).
-
2
Το βάζουμε σε μπωλ και τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα από πάνω.
-
3
Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το λάδι, το μπέικιν, το πιπέρι όσο θέλουμε και το δύοσμο (καμμιά φορά βάζω βασιλικό, τα μυρωδικά είναι θέμα προτιμήσεων).
-
4
Ανακατεύουμε καλά.
-
5
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
-
6
Ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας χυλός σχεδόν παχύρευστος. Μπορεί να μας πάρει λιγότερο από το ένα ποτήρι.
-
7
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι
-
8
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε από πάνω κομματάκια βούτυρο.
-
9
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά (σχεδόν μια ώρα)
Σχόλια (2)