κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθοτραχανοτυρόπιτα
VASPOP
VASPOP @cook_8487096

Μη σας τρομάζει ο τίτλος... Μια πεντανόστιμη πίτα για να χρησιμοποιείται τη γέμιση από τα κολοκυθάκια που σας μένει...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 9-10 κολοκυθάκια (το εσωτερικό τους)
  2. 1 κουτ.γλυκού μπέικιν
  3. 1 ποτήρι του νερού γάλα πλήρες
  4. 400 γρ. φέτα
  5. 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  6. 1 ποτήρι του νερού τραχανά (σταρένιο)
  7. 1/4 ποτήρι κρασιού λάδι
  8. φρεσκοτριμένο πιπέρι
  9. δυόσμος ξερός ή φρέσκος
  10. λίγο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο multi το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια (που μας έχει μείνει από τα γεμιστά κολοκυθάκια που κάναμε).

  2. 2

    Το βάζουμε σε μπωλ και τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα από πάνω.

  3. 3

    Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το λάδι, το μπέικιν, το πιπέρι όσο θέλουμε και το δύοσμο (καμμιά φορά βάζω βασιλικό, τα μυρωδικά είναι θέμα προτιμήσεων).

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

  6. 6

    Ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας χυλός σχεδόν παχύρευστος. Μπορεί να μας πάρει λιγότερο από το ένα ποτήρι.

  7. 7

    Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι

  8. 8

    Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε από πάνω κομματάκια βούτυρο.

  9. 9

    Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά (σχεδόν μια ώρα)

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

balu
balu @cook_8469847
\'Εφτιαξα τη μισή δόση σε ορθογώνιο πυρεξ. Αντί για κολοκυθάκια έβαλα πορτοκαλί κολοκύθα, που είχα, και αντί για τραχανά σταρένιο έβαλα ξυνό. Δεν έμεινε ψιχουλάκι...Σκέψου να το έφτιαχνα και όπως γράφει η συνταγή. Νοστιμότατη...Ανέβασα και φωτογραφία..

Από

VASPOP
VASPOP @cook_8487096
στις